Ako správne jazdiť

Šoférovanie je veľká zodpovednosť. Máte zodpovednosť za každý krok, ktorý urobíte. Musíte vedieť ovládať manuálnu prevodovku a neustále zaraďovať správnu rýchlosť. Taktiež sa nemôžete pomýliť s pedálmi. Brzdu si nemôžete pomýliť s plynom alebo so spojkou. Je to veľmi dôležité. Taktiež, ak prší, musíte ovládať, kde sa zapínajú stierače, aby ste niečo videli. Počas šoférovania si musíte všímať dopravné značky a svetlá na semaforoch. Taktiež zaradenie do správneho pruhu na ceste je veľmi neodmysliteľnou súčasťou každého vodiča. Sú ľudia, ktorí sa boja šoférovania. Jazdia radšej s človekom, ktorý má dlhoročné skúsenosti so šoférovaním svojho auta. V aute by ste mali zodpovednosť za svoju rodinu a aj za deti. Je rozdiel, ak cestujete autom sám, a keď veziete celú svoju rodinu.

športové auto

Každé auto sa ovláda volantom. Volant môže byť menší, ale aj väčší. Za volantom sa nachádza tachometer, ktorý vám ukazuje to, akou rýchlosťou práve idete. Musíte dávať pozor, aby ste neprekročili maximálnu povolenú rýchlosť počas jazdy. Jazda v meste je obmedzená na päťdesiatku, no mimo mesta je povolená rýchlosť deväťdesiatka. Na dialnici je povolená stotridsiatka, ale na mnohých úsekoch môžete ísť len maximálne stodesať kilometrov za hodinu.

tachometer

Ak vozíte svoje deti, vaše deti by mali sedieť v autosedačkách. Deti v autosedačkách musia byť pripútané bezpečnostnými pásmi, aby boli v bezpečí. Počas jazdy by sa nemali vedieť samé odpásať. Deti v autosedačkách viete aj zabaviť rôznymi hračkami alebo priamo doplnkami k autosedačkám. Je dôležité, aby ste svoje deti počas jazdy nejako zabavili. Vždy majte po ruke nejaké predmety alebo hračky, ktorými svoje deti zaujmete na dlhší čas. Na dialnici je povinné, aby ste išli rýchlo. Ak by ste išli pomaly, mohli by ste spôsobiť haváriu práve pomalou jazdou na dialnici. Ak by ste jazdili neprimeranou rýchlosťou, mohli by vás zastaviť policajti a uložili by vám pokutu vo finančnej hodnote.

Author: