Ktoré oleje na pranie sú „Vhodné aj na citlivú pokožku“?

Pokiaľ máte aj vy citlivú pokožku, alebo chcete chrániť svoju rodinu a venovať sa skôr prevencii ako liečbe, je určite na mieste starostlivo vyberať a zvažovať všetky používané kozmetické prípravky, ale aj prípravky na pranie a čistenie, ktoré používate v domácnosti. Citlivá pokožka je oveľa viac náchylná na podráždenie a potrebuje ohľaduplné ošetrovanie a zaobchádzanie. Reaguje totiž na alergény či iné podmienky okolia, preto sú dôležité všetky látky, ktoré s pokožkou prichádzajú do styku. Prejavmi citlivej pokožky môžu byť napríklad začervenania, drobné vyrážky, suchosť, svrbenie či dokonca aj opuchy. A ako je to pri prípravkoch používaných na pranie?

caribe

Citlivá pokožka potrebuje šetrné prostriedky

Práve citlivá pokožka by sa mala čo najviac vyhýbať podráždeniam a preto aj zložkám v prípravkoch, ktoré by ju mohli iritovať. Keďže malé zvyšky pracieho prášku a aviváže môžu ostávať na tkaninách, pre citlivú pokožku je ideálne používať špeciálne, a to zväčša ekologické pracie prostriedky, ktoré sú šetrnejšie a spôsobujú menej podráždenia. Podobne je to aj s vôňami do prania. Ak by vás bežné prostriedky a aviváže dráždili, máme pre vás dobrý tip. Voňavé pranie prostredníctvom olejových parfémoch Essentia Nature! Sú totiž dermatologicky testované a získali certifikát „Vhodné aj na citlivú pokožku“.

jasmín

Ako používať olejové parfémy na pranie?

Používanie voňavých parfémov je pri praní veľmi jednoduché. Stačí požadované množstvo koncentrátu nakvapkať do dávkovača miesto aviváže a pustiť prací cyklus na požadovanej teplote. Essentia Nature olejové parfémy na pranie vydržia aj veľmi vysoké teploty, aké sú napríklad pri sušení v sušičke. Vôňu to nezničí, vy tak neprídete o moderný komfort a ani o príjemné voňavé kúsky bielizne, a to akéhokoľvek druhu. Vyskúšajte aj vy nádherne voňavé pranie s olejovými parfémami vhodnými aj na citlivú pokožku. Ktoré vám spríjemnia každý jeden deň.

Author: